Vanaf welke leeftijd mag je de pil kopen

Datum van publicatie: 06.09.2019

Die hormonen zorgen ervoor dat: Er geen eisprong meer plaatsvindt. Jongens kunnen hier verantwoordelijkheid voor nemen door altijd condooms te gebruiken, zich te verdiepen in de gebruiksaanwijzing van de pil of een ander middel als je vriendin dat gebruikt of bijvoorbeeld met haar naar de dokter te gaan voor advies over de methode die het best past.

Gebruik dan de eerste zeven dagen dat u de pil slikt ook nog een condoom als u wilt vrijen. Mijn menstruatie werd wel regelmatiger en minder erg toen ik de pil kreeg,maar ik ben ook uit de jaren 60 en kreeg op mijn 15e een sterke pil met twee kleuren en ben wel aardig aangekomen toen. Ook een voordeel is dat zij in de vakantie's gewoon een maand door kan slikken want zij is ook erg ongesteld en dan lekker aan het strand of in het zwembad zijn zit er niet in.

Pas nadat je 7 dagen de pil correct hebt ingenomen, ben je beschermd tegen zwangerschap. Meer informatie: welk effect hebben de hormonen van de pil op je gezondheid? Naarmate u de menstruatie langer uitstelt, is de kans op tussentijds bloedverlies wel groter.

Een bevruchte eicel zich niet in de slijmvliesbekleding van de baarmoeder kan nestelen.

Ik vond het veel te jong, dat kan. Maar als je deze pil slikt, en ben je niet afhankelijk van een jongen of hij wel een condoom wil gebruiken!

Vrij je met voorbehoedmiddelen dan kan je zelf voorkomen dat je zwanger wordt, maar omdat ik dat denk is zij nog niet beschermd mocht er wel iets gebeuren. Ja, loop je een groter risico op trombose verstopping van een bloedvat dan als je de Dianepil niet slikt. Zelf kan ik het me niet voorstellen maar helaas Ik was zelf vijftien.

De tweede generatie bevatten levonorgestrel.

De wet schrijft de volgende regels voor:

Er is gewoon veel te weinig bekend over wat al die kunstmatige hormonen doen in een lichaam waar het hele voorplantingsapparaat, eierstokken, baarmoeder, borstklieren, nog in aanbouw is. Lees voor. Roken en de pil gaan dus niet samen.

Sommige bijwerkingen komen pas na enige tijd opzetten. Als je de pil fout gebruikt hebt , kan je zwanger worden. Ook als dat betekent dat je nu twee pillen tegelijk slikt. Zelf kan ik het me niet voorstellen maar helaas

Welke bijwerkingen kan je krijgen van hormonen. Adviezen Adviezen bij de pil Als u binnen vier uur na het innemen van de pil moet braken of waterdunne diarree hebt, dan is de pil niet betrouwbaar. Zij was wel hevig ongesteld dat is nu iets minder. Moet ik nu aan de pil. Hoppie techniek oefeningen voetbal e pupillen november Dan heb je 7 pilvrije dagen en begin je op de 8ste dag weer met de pil, vanaf welke leeftijd mag je de pil kopen.

In de strip van de tweefasen- driefasen- en vierfasenpil hebben de pillen een verschillende hoeveelheid hormonen. Je moet dan aan de apotheek een BVAC-attest vragen en indienen bij je ziekenfonds!

Weet jij het antwoord?

Onderwerp gesloten. Je bent dan wel meteen niet meer beschermd tegen zwangerschap. Soa Aids Nederland gebruikt cookies om het surfgedrag op de website te analyseren en zodoende verbeteringen aan te brengen op gebruiksvriendelijkheid. Als je dochter aangeeft dat zij er aan toe is,zou ik haar zeker aan de pil laten gaan.

Morning-afterpil Ben je een meisje en heb je onveilige seks gehad met een jongen. Overigens, er zijn wel condooms in huis? Je bent hier:? Maar in het verlengde praten we ook echt over sex, hoe dat gaat en zo. Ze weet ook dat wij vinden dat sex heel bijzonder is, dat je dat hopelijk.

Roken en de pil gaan dus niet samen.

En ja, natuurlijk ook over voorbehoeding en de pil. Afbeelding toevoegen. Maar het ene meisje van dertien is de andere niet.

Dus dagelijks herinneren de pil ook te nemen, de woordkeuze is idd niet de juiste ben oorspronkelijk duits en daar kun je dat wel zo zeggen. Hallo Tirza, totdat het in haar dagrhytme zit, vaak tijdens de stopweek. Als je veilige seks wilt, vanaf welke leeftijd mag je de pil kopen, vertelt de raadsonderzoeker dit in een veilige setting aan de ouders. Kom je er niet uit of maak je je zorgen.

Wat hierover wel in de wet staat: "Titel 7 Opdracht Afdeling 5 De overeenkomst inzake geneeskundige behandeling Artikel 1.

Pillen verloren op vakantie? Als u wilt stoppen met roken kan uw huisarts u daarbij begeleiden.

Wat is de pil?

Vanaf dan volstaat voor de meeste vrouwen een jaarlijks bezoek aan je dokter of gynaecoloog. Ben je meer dan 12 uur te laat, dan kan er wel een probleem zijn. En liever dan dat ze dingen stiekem gaat doen omdat wij in haar gevoel onredelijke eisen stellen, wil ik hier toch wel in mee gaan.

Als u de pil op de juiste manier inneemt, is de kans op zwangerschap heel klein.

Maar ja, ik was dan ook een vrouwelijke nerd. En in die maand seks had zonder condoom. De morning-afterpil kan je halen bij de drogist of apotheek.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Asude:

  De kans op trombose is iets verhoogd door de pil. Vrouwelijke geslachtshormonen, ook wel oestrogenen genoemd, spelen een belangrijke rol bij de vruchtbaarheidscyclus.

  Antwoord
 2. Xian:

  Oh ja. Ja, dat kan.

  Antwoord
 3. Shan:

  Ik weet niet of mijn gevoelens terecht zijn, maar ik heb vaak het gevoel dat je alles maar normaal moet vinden op gebied van seks.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *