Patroon rechte rok met elastiek

Datum van publicatie: 21.09.2019

Zet hier punt F. Hoi, dankjewel voor je vraag.

Kies de gewenste lengte voor je rok uit. Bij F 2 verwerk je de helft van het verschil, en bij F 3 de andere helft. Hoi, dankjewel voor je vraag.

Plaats daar punt G 1. Gebruik een zigzagsteek om ze weer aan de band vast te maken.

Kan je me helpen? Goedemorgen, in de richting van F 1! Deze lijn volgt de ronding van je heup, ik heb een patroon waar de naadtoeslag in zit!

Als je een lockmachine hebt, werk daarmee dan de rand van de stof af zodat dit niet gaat rafelen. Stien op 30 juni om schreef:. Heupwijdtes intekenen Meet van D 1 anderhalve centimer langs de lijn naar beneden, patroon rechte rok met elastiek.

Over dit artikel

De coupelengte is weer 7 centimeter. Creatieve berichten over naaien. De rokjes in de winkel zijn gemaakt voor een standaard lichaam, dat de meeste vrouwen niet hebben. Haal de uiteinden van het elastiek uit elkaar en naai ze plat naar achteren op het elastiek, zodat er geen bobbel op de zoom te zien is wanneer je de rok draagt.

Ik heb mijn diploma coupeuse, maar jij hebt het hier luid en duidelijk opgeschreven.

 • Leg de uiteinden van de elastiek tegen elkaar aan onder het voetje van je naaimachine en naai ze met een korte, brede zigzagsteek aan elkaar tot een ring.
 • En dat is niet zomaar. Let erop dat je rekbare tricot stof gebruikt.

Je hebt nu de coupenaden in het voorpand getekend! Rokjes die goed zaten in mijn taille, waren te strak rond mijn heupen en rokjes die goed zaten om mijn heupen zaten te los in mijn taille. Plaatsen op Annuleren. Hiermee wordt bedoeld de afstand tussen de meetplaats van je taille-omtrek en de meetplaats van je patroon rechte rok met elastiek. Meet de taille rondom je navel en knip een stuk elastiek op deze lengte.

Daarom moet je de twee uiteinden eerst aan elkaar naaien voordat je het elastiek aan de rok vastmaakt. Aangezien we in dit geval de onderkant van een A-lijn rok — die zelf niet rekbaar hoeft te zijn — moeten omzomen kunnen we gewoon gebruik maken van een rechte steek waarmee we de zoom netjes doorstikken op de goede kant van de rok. Begin met meten bij punt E 1 , in de richting van F 1.

Gebruik een zigzagsteek of een lockmachine om te voorkomen dat de onderrand van de stof gaat rafelen. Ongeveer 70 cm x 1. De rok was al aan het bovenlijfje gestikt, waren te strak rond mijn heupen en rokjes die patroon rechte rok met elastiek zaten om mijn heupen zaten te los in mijn taille.

Bij het einde van de lijn onder D 1 zet je punt J.

Header-right

Om een rok met wat meer structuur te maken gebruik je een stevigere stof. Dit kun je gemakkelijk corrigeren: Verplaats I 1 dan naar rechts, en i 1 naar links, totdat de afstand van G 1 naar I 1 en van i 1 naar H 1 bij elkaar opgeteld wel de helft van je gemeten eerste heupwijdte zijn.

Dank je. Laat ons weten wat je ervan vindt door je opmerkingen hieronder te formuleren.

Gebruik zo veel of zo weinig spelden als je nodig hebt om de hele tailleband gelijkmatig te plooien. Laat een gedeelte van ongeveer 10 centimeter open in de buurt van een goed beslagen ten ijs komen de naden zodat je het elastiek erin kunt stoppen, patroon rechte rok met elastiek.

Meet de taille rondom je navel en knip een stuk elastiek op deze patroon rechte rok met elastiek. Franais: faire une jupe. Stik de opening door om deze af te sluiten en versterk de naad met een stiksteek. Ik heb nog niet zo lang een naaimachine en heel weinig ervaring, toch is het me dankzij jouw uitleg gelukt om een superleuk en goed passend rokje te naaien.

Het patroon waar bijna alle opleidingen mee beginnen is de rechte rok.

1. Opmeten en het patroon tekenen

Kies dus een elastiek uit met een breedte en een kleur die je mooi vindt. Het startpunt daarbij is de lijn voor je heupomvang. Je meet deze aan de zijkant van je lichaam vanaf de taille naar het dikste gedeelte van de heup.

Vouw de onderrand van de rok ongeveer 1,3 centimeter om en strijk de stof plat om de zoom te maken. Meet het elastiek voor de tailleband af door 2,5 centimeter naadtoeslag op te tellen bij patroon rechte rok met elastiek totale heupomvang. Gebruik een zacht meetlint om de omtrek van het breedste gedeelte van je heupen, de omvang van je taille en de totale lengte van de rok op te meten.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Bernou:

  Strijk onderaan een zoom van 2,5 cm in je rok en stik deze vast met een zigzagsteek, tweelingnaald of met de coverlock. Groetjes, Jade Antwoorden.

  Antwoord
 2. Jaydon:

  Hier teken je de tweede coupenaad. Op deze manier is de tailleband ineens netjes afgewerkt om hem straks aan de rok vast te naaien.

  Antwoord
 3. Hannelore:

  Vind ik ook lastig. Je perfecte rokje is af.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *