Kun je een eventuele restschuld meefinancieren in nieuwe hypotheek

Datum van publicatie: 12.10.2019

Laat je goed informeren over de mogelijkheden. Er zijn diverse situaties waar een restschuld kan ontstaan: De waarde van je woning is in de loop van tijd gedaald Je hebt een hogere hypotheek afgesloten dan je woning waard is Je hebt beleggingen aan de hypotheek gekoppeld en deze hebben te weinig opgebracht om de hypotheek mee af te lossen Je hebt een aflossingsvrije hypotheek , maar je hebt te weinig gespaard, waardoor je de hypotheek aan het eind van de looptijd niet kunt aflossen.

Wat is hypotheekrenteaftrek? Geld lenen voor energiebesparing. Are you interested in buying a house in the Netherlands? Is het toegestaan om de Private Lease auto te verhuren? Expats Are you interested in buying a house in the Netherlands?

Huis kopen Eerste huis kopen Volgend huis kopen Kosten koper Stappenplan huis kopen Hoeveel kan ik lenen. De renteaftrek geldt voor vijftien jaar. Dat kan zijn:. Niet alle banken bieden echter deze optie aan. Deze maatregel geldt voor leningen die tussen 29 oktober en 1 januari worden verstrekt.

Het kan zijn dat je financieringsruimte voor een volgende lening hierdoor beperkt wordt. Wijzigen of opzeggen Verzekering controleren Polis wijzigen Polis opzeggen. Worden de leaseovereenkomst en eventuele betalingsachterstanden geregistreerd?
 • Door deze leningen heb je namelijk financiële verplichtingen en daardoor minder ruimte in je inkomen om bijvoorbeeld de hypotheeklasten te betalen. Je kunt de rente niet aftrekken als je na 1 januari een restschuldlening afsluit.
 • Welke hypotheekvorm kan ik afsluiten? Dit maakt het namelijk gemakkelijker om in te schatten wat de uiteindelijke opbrengst zal zijn.

Ik heb een restschuld. Wat moet ik doen?

Geen prettige situatie; je huis verkopen en daarbij een restschuld overhouden. Het voorkomen van een restschuld is natuurlijk altijd beter. In sommige gevallen kun je je restschuld meefinancieren boven de maximale financiering van procent van de woningwaarde. Vraag je adviseur daarom naar de mogelijkheden die bij jouw situatie passen. Let op: na de 15 jaar is de rente dus niet meer aftrekbaar van de inkomensbelasting. Regels hypotheekverstrekking Geldverstrekkers hanteren strakke spelregels voor de verstrekking van nieuwe hypotheken.

Hoeveel kan ik lenen voor een huis?

 • Kun je de restschuld niet zelf betalen met bijvoorbeeld spaargeld?
 • Wat kunt u van ons verwachten?

Wij kijken graag samen met u naar uw persoonlijke en financile situatie en naar uw wensen en geven u graag persoonlijk advies op maat. Hebben je ouders een eigen vermogen. In uw eigen huis blijven wonen. Schenking door ouders Hebben je ouders een eigen vermogen. Bewaar deze informatie. Verkopen met restschuld.

Direct actie ondernemen

Expats Are you interested in buying a house in the Netherlands? Wat is het voordeel van Nationale Hypotheek Garantie?

Wij informeren je graag over het laatste nieuws. Als je binnen nu en enkele jaren van plan bent om de woning te gaan verkopen en je voorziet dat je een restschuld overhoudt, kun je dit proberen te voorkomen.

Werd uw huis verkocht voor minder dan de waarde van ticket new york miami hypotheek die u op dat moment had, kun je een eventuele restschuld meefinancieren in nieuwe hypotheek. Bijvoorbeeld omdat je werkloos bent geraakt of je gaat scheiden en kan de hypotheeklasten niet meer dragen?

Dan is het verstandig om te kijken naar wat je nu kunt doen om geen of een lagere restschuld op je hypotheek te hebben. Schade claimen … voordat de verzekering in gaat … vlak na afsluiten … na beindigen van de verzekering Schade bepalen Oneens met verzekeraar.

Bezint eer ge begint. Hiervoor gelden specifieke voorwaarden.

Hoe kun je restschuld hypotheek voorkomen?

Restschuld aflossen met eigen vermogen Heb je spaargeld, belegd in aandelen of kapitaalverzekering? Is Private Lease voordeliger dan het kopen van een auto? Hypotheek en verbouwing Tweede huis kopen: denkt u ook hier aan? De Hypotheekadviseur maakt gebruik van cookies en andere technieken en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website onder andere om deze te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat u voor u relevante informatie en advertenties te zien krijgt.

Aanvullende lening Houd wel in je achterhoofd dat je naast je nieuwe hypotheek een extra lening met een variabele rente afsluit. Thuissituatie Ik ga samenwonen Ik ga trouwen We gaan uit elkaar Mijn partner is overleden Ik kan mijn hypotheek niet meer betalen.

Handige Links Waar is de mol yolanthe gemist hypotheekrentes Maandlasten hypotheek berekenen Maximale hypotheek berekenen Waarom de Hypotheekadviseur.

Deze maatregel geldt voor leningen die tussen 29 oktober en 1 januari worden verstrekt. Lees voor. Consumind Login. In sommige gevallen is het zelfs verplicht. De restschuld wordt volledig annutair afgelost.

Restschuld aflossen of meefinancieren?

Vraag je adviseur naar de mogelijkheden in jouw situatie. Dan woon je over een aantal jaren nog steeds fijn in je nieuwe huis en houd je geld voor leuke dingen. Je kunt het geld in deze spaarpot nu al gebruiken voor aflossing van je restschuld. Wat is een familiehypotheek?

Het NHG bekijkt overigens eerst collage maken online hart ze op een andere manier kunnen helpen, zodat je niet noodgedwongen hoeft te verhuizen!

Ga dan naar een onafhankelijk adviseur en vraag advies. Dit maakt het namelijk gemakkelijker om in te schatten wat de uiteindelijke opbrengst zal zijn.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Jasper:

  Wat nu? Staat je woning nu onder water, dus is je hypotheekschuld hoger dan de waarde van de woning?

  Antwoord
 2. Seger:

  Zoek adviseur.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *