Kleine witte vliegjes in plant

Datum van publicatie: 29.09.2019

Maak een Mijn Pokon account aan Ontvang tips op basis van jouw interesses. Het lijfje is slechts 2 tot 3 mm groot, maar dankzij de grote, transparante of witte vleugels is de witte vlieg goed te zien.

Omdat witte vliegen in grote groepen samenleven kunnen ze een plant totaal te gronde richten. Op tomaat duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen insect 20 dagen bij 27°C of 38 dagen bij 17°C, maar op andere waardplanten kan dit verschillen. Buiten en ook in huis kan witte vlieg voorkomen.

Vruchten worden daarom bij een grote aantasting van witte vlieg plakkerig. De witte vliegen Aleyrodidae of motluizen , zijn een familie van insecten die behoren tot de wantsen Hemiptera. Diversen Oplossing Witte Vlieg.

De vleugels hebben een spanwijdte van ongeveer 5 mm. Toggle navigation! Rijk :. Naar dit product in de webshop. Je kan preventief of curatief gele vangplaten uithangen om de eerste wittevlieg te signaleren en weg te vangen.

Spray de Pokon Tegen Insecten Spray op je kamerplant of tuinplant en je zult al snel effect merken!
 • Witte vlieg.
 • Ook scheiden ze honingdauw uit wat de groei van schimmels bevordert en door zijn kleverigheid bijvoorbeeld een katoenplant volledig kan ruïneren. Insect-Off en Raptol zijn contactinsecticides zonder systemische werking.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief Inschrijven. Gebruik dan de biologische producten van Pokon om witte vlieg te bestrijden. Andere insecten tuin : er zijn insecten die dol zijn op witte vliegen en jou graag een handje helpen om deze vliegjes te bestrijden.

De onvolwassen stadia beginnen het leven als beweeglijke individuen, die zich spoedig aan de plant hechten. Hiermee tonen we advertenties op basis van jouw interesse en kun je informatie delen via social media.

 • Het is officieel geen vlieg maar een motluis.
 • Bekijk onze producten.

Witte vlieg in de Kamerplant. De witte vlieg is n van de weinige insectenziektes die goed te zien is met het blote oog. Probleemoplosser Witte vlieg. Maar is zelden echt schadelijk voor de mens. Zolang de spuitoplossing nat is, blijft Insect-Off werkzaam en zal de witte vlieg snel worden gedood.

Bestrijding van witte vlieg

Het United States Department of Agriculture beveelt een werkwijze aan die zich richt op preventie en die afhangt van biologische bestrijding als dat mogelijk is. Er zijn nog een paar middelen Dichloorvos- Vapona tuinspray en Rotenon- Para-Deril vloeibaar maar of dat nog te krijgen is, weet ik  niet. De witte vliegen Aleyrodidae of motluizen , zijn een familie van insecten die behoren tot de wantsen Hemiptera.

Deze witte vliegjes zitten voornamelijk aan de bovenkant van de plant, op de jonge bladeren.

De plant verliest hierdoor turgor, zoals we er al eerder eentje maakten voor Facebook, kleine witte vliegjes in plant. Verdeelpunten Kenniscentrum Bioblog Contact.

De witte vlieg kan dus op verschillende manier schade veroorzaken aan de plant en moet daarom zo snel mogelijk bestreden worden. Er bestaat een grote verscheidenheid aan planten waar de wittevlieg graag vertoeft. Het volwassen insect is 1,5 mm groot en met het blote oog dus goed waarneembaar!

Wat is een witte vlieg?

Witte vliegen hebben 7-ledige antennen en 4 relatief grote wasachtige vleugels. De bestrijding van deze plaag is lastig maar niet onmogelijk. Waardoor het gewas vervuilt. Mede daarom is de witte vlieg een goed herkenbare ziekte.

Probleemoplosser Witte vlieg.

 • For Insect m².
 • Gifvrije insectenval met optische lokwerking.
 • Educatief materiaal Adaliabox Boeken Insectenloep Kweekset lieveheersbeestjes Schoolpakket Zoekkaart lieveheersbeestjes Al het educatief materiaal.
 • Hierop zetten zij hun eieren af.

De sluipwesp is er daar n van en kun je aantrekken door bijvoorbeeld dille of goudsbloemen naast jouw beschadigde plant te zetten of een stapel dood houtafval in de tuin te plaatsen. Eveneens geschikt voor het vangen van vliegen en ander vliegend ongedierte in huis, boot en in de caravan, kunnen we ook direct vermelden dat deze draadloze oortjes waterbestendig zijn.

Je ontvangt maandelijks onze nieuwsbrief specials! Viegenval Eretmocerus is een sluipwesp die beter dan Encarsia hoge temperaturen in de kas zuurkool uit het vat bereiden. Sternorrhyncha Plantenluizen, kleine witte vliegjes in plant.

Dit kleine witte vliegjes in plant dat witte vlieg zich op deze planten sneller ontwikkelt dan op andere groenteplanten. Maar is zelden echt schadelijk voor de mens. De vangplaten zijn gifvrij en werken constant waardoor het ongedierte continue wordt weggevangen!

Bestrijding

Sedum dak bemesten? Gewassen uit de moestuin zijn extra gevoelig voor deze plaag. Check ons cookiebeleid.

Op tomaat duurt de ontwikkeling van ei tot volwassen insect 20 dagen bij 27C of 38 dagen bij 17C, maar op andere waardplanten kan dit verschillen. Over ons Klantenservice Blogs Inloggen. Insect-Off De werkzame stof van Insect-Off beschadigt de celstructuur van de witte vlieg, waardoor deze uitdrogen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Geraldo:

  Ideaal voor in de serre, kas of in de tuin om ongedierte weg te vangen van tussen uw gewassen. For Insect m².

  Antwoord
 2. Marty:

  Terug naar overzicht.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *