Hoe oud kan een dolfijn worden wikipedia

Datum van publicatie: 03.10.2019

Ze hebben eigenlijk een schutkleur, want als de dolfijn boven is valt hij niet op omdat hij grijs is en het water ook. De dolfijnen worden, net als de bekende tuimelaars , soms ook gebruikt in dolfinaria. Geslachten en soorten van dolfijnen Delphinidae.

De soort wordt in zijn leefgebied soms verward met de gewone dolfijn Delphinus delphis omdat ze beiden in grote groepen leven en lichtgekleurde flanken hebben. Afbeeldingen Tuimelaar op Wikimedia Commons. Australodelphis :. Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie.

Persoonlijke instellingen Registreren Aanmelden. Steno :. Tursiops :.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie. In andere projecten Wikimedia Commons! Orka Orcinus orca? Dolfijnen die diep onder water leven, vangen vis op de zeebodem. Taxonomische indeling. Biologie Zoogdieren.

In trokken enkele groepen tuimelaars volkomen onverwacht het Marsdiep bij Texel in, om vervolgens ook weer uit deze omgeving te verdwijnen.

Navigatiemenu

De geboorte vindt meestal plaats vanaf het midden van de winter tot de zomer. Je ziet heel vaak dat dolfijnen water omhoog spuiten. Kortsnuitdolfijn Cephalorhynchus commersonii · Witbuikdolfijn Cephalorhynchus eutropia · Havisidedolfijn Cephalorhynchus heavisidii · Hectordolfijn Cephalorhynchus hectori.

Dolfijnen luisteren naar de teruggekaatste geluiden om voorwerpen te zien. In trokken enkele groepen tuimelaars volkomen onverwacht het Marsdiep bij Texel in, om vervolgens ook weer uit deze omgeving te verdwijnen. Pseudorca :. In de Noordzee komen tegenwoordig op twee plaatsen tuimelaars voor: langs de Schotse oostkust tussen Inverness en St.

Taxonomische indeling. Zie de gebruiksvoorwaarden voor meer informatie! Princeton Field Guidesp. Men vermoedt dat een combinatie van nieuwsgierigheid en het speelse karakter van de dolfijn ervoor zorgt dat ze veelvuldig contact hebben met andere diersoorten, waaronder de mens! Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.

Uit Wikipedia, de vrije encyclopedie

Geraadpleegd op 24 januari Dolfijnen reageren zich op elkaar af tijdens agressie. Ook kunnen ze zelf in boten zitten, waardoor ze dus getransporteerd kunnen worden. Globicephala :.

Witflankdolfijn Lagenorhynchus acutus Witsnuitdolfijn Lagenorhynchus albirostris Dolfijn van Peale Lagenorhynchus australis Zandloperdolfijn Lagenorhynchus cruciger Witgestreepte dolfijn Lagenorhynchus obliquidens Donkergestreepte dolfijn Lagenorhynchus obscurus. Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Hoe oud kan een dolfijn worden wikipedia Wikidata-item Deze pagina citeren.

Pseudorca :. Grijze walvissen Vinvissen Dwergwalvis Echte walvissen. Enkele soorten zoals de tuimelaar hebben een gekromde bek waardoor deze een glimlach lijkt te vormen, maar ook een integraal onderdeel van de sociale interactie.

Reacties op dit antwoord

Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Speciale pagina's Printvriendelijke versie Permanente koppeling Paginagegevens. De homocercale staartvin wordt gebruikt voor stuwkracht terwijl de borstvinnen samen met de hele staartsectie worden gebruikt voor de aansturing.

Omdat dolfijnen de meeste tijd onder water doorbrengen, denkt men dat het proeven van water voor de dolfijn een manier is om het ontbreken van reukzin te compenseren.

Hun huid is glad? Categorie : Dolfijn. Onderzoek in Hoe oud kan een dolfijn worden wikipedia University op basis van MRI -gegevens, plaatst dolfijnen op het vlak van intelligentie net na mensen, dat in tegenstelling tot de meeste andere restaurants. De loslatende huidschilfers verminderen de waterwrijving doordat de waterstroom rond het lichaam kalmeert. Rood en oranje zien ze minder goed. Voor grote sprongen worden er meerdere trainers ingezet! Er bestaan ongeveer 36 soorten dolfijnen verdeeld over 16 geslachten.

Verder komen dolfijnen op voorwerpen af. Net zoals andere walvissen staan dolfijnen bekend als zeer intelligente en sociale dieren. Een dolfijn kan zich niet verslikken.

Sherwin, Cultural transmission of tool use in bottlenose dolphins. Gewone dolfijn op Wikispecies. Cetacea Walvissen. De onderzoekers vergelijken dit met het gebruik van namen door mensen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

  1. Jennefer:

    Hulpmiddelen Links naar deze pagina Verwante wijzigingen Bestand uploaden Speciale pagina's Permanente koppeling Paginagegevens Wikidata-item Deze pagina citeren. Een andere vijand van de dolfijn zijn mensen.

    Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *