Wat weegt een elektrische fiets gemiddeld

Datum van publicatie: 07.10.2019

Of u de fietsen met uw auto mag vervoeren hangt verder af van de maximale kogeldruk van de auto. Dit leidt tot gevaarlijke situaties op de weg. Met name wanneer een fietsendrager voor twee fietsen 30 kg , wordt belast met twee e-bikes 55 kg.

De paar kilo's verschil zult u tijdens het fietsen op een e-bike gelukkig niet merken. Hele grote verschillen in gewicht ga je alleen niet vinden. Mijn Chevrolet Aveo vergelijkbaar met de Astra heeft een kogeldruk van 44 kg. Een standaard fietsendrager voor 2 fietsen houdt rekening met een gewicht tot kg. Disclaimer Algemene voorwaarden Privacystatement Connect app Privacy. Gelukkig voor jou hebben we daar een oplossing voor: de zogenaamde Walk Assist.

Doe dan de test. Tijdens het fietsen zul je niet merken dat een elektrische fiets zwaarder is dan een reguliere fiets. Controleer dit daarom altijd goed van tevoren. Noodzakelijk Voor analyse en een redelijk werkende website.

Walk Assist en Power Assist Onderweg naar je werk, moet je altijd die vervelende loopbrug over. Bekijk alle e-bikes alvast thuis op de bank.

Daarom kun je het beste een fietsendrager speciaal voor elektrische fietsen aanschaffen. Het is alleen wel belangrijk dat je kiest voor een stevige fietsendrager.

Stella Fietsen

Ik ben uit gaan zoeken en heb het samengevat. Twee e-bikes wegen vaak een stuk meer, zelfs als u de accu's in de auto vervoert. Lees verder, want heb je eindelijk de perfecte fiets gevonden, dan wil je die wel veilig kunnen vervoeren. Garantie tot 5 jaar Levertijd 5 dagen Laagste prijs Nederlands kwaliteitsproduct Gratis proefrit en service bij jou thuis.

Misschien ga je met de trein en koop je gewoon een kaartje voor je fiets. Alleen met het optillen van de e-bike kun je merken dat deze iets zwaarder is dan een gewone fiets. Cookie instellingen opslaan.

 • Het gewicht van een elektrische fiets Wat weegt een e-bike?
 • Het gewicht van de elektrische fietsen van Stella ligt tussen 19,7 kg exclusief accu en de 27 kg inclusief accu. Dus in situaties waar het totaalgewicht van belang is heb je zo nog wat speling.

Ga verder. De meeste elektrische fietsen wegen tussen de 21 kg en 24 kg zonder accu en tussen de 24 kg en 28 kg met accu. Wil je graag een zo licht mogelijke fiets of lijkt een e-bike met Walk Assist je wat.

Het allergrootste probleem is het maximale gewicht van de trekhaak. Wij hebben nu een trailer to bike aanhangwagen.

Antwoord van Erik Jan de Jong

Wij hebben nu een trailer to bike aanhangwagen. Dat kan zomaar vijftien kilo te zwaar zijn voor wat de fietsendrager, of de trekhaak [anwb] , aankan. Reactie van huibert: Volgens mij is kogeldruk de druk verticaal op de kogel gemeten, een fietsendrager steekt uit, het zwaartepunt is dus ver achter de kogel en daardoor is sprake van een moment kracht x arm. Let daar bij de aankoop van een andere auto dus op.

Het verschil in gewicht tussen bepaalde modellen en merken heeft dan ook meestal niets te maken met het materiaal van het frame. Natuurlijk openingstijden stadsbank van lening amsterdam je ook voor het zebrapad kiezen en met je fiets aan de hand oversteken, terwijl die dus zelf meerijdt. Bij het vervoeren van een e-bike op een fietsendrager is het een groot voordeel als u een uitneembare accu heeft.

Dit leidt tot gevaarlijke situaties wat weegt een elektrische fiets gemiddeld de weg. Ik gok het er dus maar op. Wederom voordeel voor uitneembare accu Wanneer je elektrische fiets voorzien is van een uitneembare accu levert dat, in het geval van een fietsendrager twee extra voordelen op.

Veelgestelde vragen

Een e-bike met de accu in het frame heeft vaak dikkere framebuizen dan een e-bike met de accu onder de achterdrager, dus deze e-bikes wegen ook meer. Eisen auto Je wilt natuurlijk dat je auto ook nog een tijdje meegaat. Mijn Chevrolet Aveo vergelijkbaar met de Astra heeft een kogeldruk van 44 kg. Omdat de elektrische fiets een stuk zwaarder is en het extra gewicht ook nog eens flink aan de bovenkant zit denk aan accu zullen er grotere krachten op de fietsdrager komen te staan op het punt waar hij vastgeklemd is.

De meeste elektrische fietsen wegen tussen de 21 kg en 24 kg zonder accu en tussen de 24 kg en 28 kg met accu. In de winkels ook niet bij de ANWB word je hier op geattendeerd en geef je het zelf aan dan wordt het vaak gebagatelliseerd door de verkoper. Ik bezit namelijk nog een oude Twinny load, dan wat weegt een elektrische fiets gemiddeld.

Meer lezen. De kogeldruk wordt opgegeven door de fabrikant van de auto en mag niet worden overschreden. Houd mij maximaal eens per maand op de hoogte van interessante producten, waarop ik altijd 2 Batavus staccato fietsen vervoer. Hoe moet je outlook express login problems nou voor elkaar krijgen.

Welke fiets past het beste bij jou?

We zien dat je een verouderde browser gebruikt! Controleer dit daarom altijd goed van tevoren. Natuurlijk kun je ook voor het zebrapad kiezen en met je fiets aan de hand oversteken, terwijl die dus zelf meerijdt.

Dan heeft u al snel een probleem met twee e-bikes van 25 kilo en het gewicht van de drager zelf, wat weegt een elektrische fiets gemiddeld. Een vuistregels is dat de elektrische fiets zo'n zes kilogram zwaarder is dan een vergelijkbare fiets zonder elektromotor en accu. Bij het vervoeren van een e-bike op een fietsendrager is het een groot voordeel als u een uitneembare accu heeft.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Valentijn:

  Dan hou je nog 21 kg over aan het gewicht wat de fietsendrager mag zijn.

  Antwoord
 2. Buck:

  Weegt een elektrische fiets meer dan een gewone fiets en kan ik mijn huidige fietsendrager nog gebruiken met een elektrische fiets?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *