Hoeveel water verbruikt nederland per dag

Datum van publicatie: 29.09.2019

Vervang oude kranen, de douchekop en de toiletstortbak door moderne waterbesparende varianten zoals een waterbesparende douchekop en thermostaatkraan. Hier kunt u ook terecht als u wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.

En omdat we dat allemaal ook vaak tegelijk doen op bepaalde piekmomenten tussen 7 en 9 uur en tussen 18 en 22 uur , kan dat leiden tot een lagere waterdruk.

Wil je zeker zijn van een groene tuin. Tips om water te besparen: Repareer lekkende kranen en doorstromende stortbakken.

Gemiddeld waterverbruik Elke dag gebruiken meer dan 1 miljoen klanten drinkwater van Waternet. Bekijk onze tips. Probeer het over een aantal minuten a. Drinkwaterbedrijf Vitens en de waterschappen Overijssel en Gelderland slaan de handen ineen om watertekorten in de zomer te voorkomen.

Website momenteel te druk Op dit moment is de WML website niet goed bereikbaar. Uit onderzoek van Kantar Public in opdracht van Vitens blijkt dat Nederlanders denken dat hoeveel water verbruikt nederland per dag elke dag 60 liter water verbruiken. Deel deze pagina:? Het gemiddelde verbruik en de maandelijkse bedragen per huishouden vindt u in onderstaande tabel. Soms is het nodig de leidingen schoon te spoelen met ons eigen drinkwater.

Hier kunt u ook terecht als u wilt overstappen naar een andere energiemaatschappij.
 • Douche een minuutje korter We snappen het: een lekkere verfrissende douche is juist bij warm weer een verademing.
 • Soorten hypotheken Wat zijn de verschillen tussen hypotheekvormen?

3 tips om water te besparen

Dus je kunt met een gerust hart zoveel drinken als je wilt. Plaats een elektrische waterboiler in het keukenkastje wanneer de waterketel op zolder staat. Zeker als u dat in een teiltje doet en niet met een lopende kraan. Jaarafrekening bekijken. Gebruik het voorwasprogramma van de wasmachine zo min mogelijk.

In aanvulling op de publiekscampagne komen de waterschappen Overijssel en Gelderland daarom ook met extra maatregelen.

 • Neem vaker een douche in plaats van een bad en douche een minuutje korter.
 • Maar om hoeveel liter gaat het eigenlijk?

Bedankt voor uw opmerking. Gebruik het voorwasprogramma van de wasmachine zo min mogelijk. Thuis kost een wasbeurt gemiddeld 75 liter water. Maar ook voor het milieu. Wil je zeker zijn van een groene tuin.

119 liter per persoon per dag

In aanvulling op de publiekscampagne komen de waterschappen Overijssel en Gelderland daarom ook met extra maatregelen. Door een regenton neer te zetten en die het hele jaar door te gebruiken, besparen we veel drinkwater.

Laat het daarna dan niet zomaar weglopen. In de tuin kan veel water worden bespaard door een regenton te plaatsen.

Dat is maar een negende van wat een Italiaan per jaar aan flessenwater drinkt. Klik hier om de preview modus te verlaten. Persoonlijk Budgetadvies Rekentool: creer overzicht in uw uitgaven, en vergelijk uzelf met met anderen. Gemiddeld waterverbruik Elke dag gebruiken meer dan 1 miljoen klanten drinkwater van Waternet. Hoeveel betaal ik de oppas. Is er in de zomer minder water omdat het dan droog is.

In werkelijkheid is dat liter water. Bij andere bedrijven is groene stroom juist duurder. Slechts een paar liter daarvan gebruiken we om op te drinken. Een kwartier het gazon sproeien kost zo'n liter water.

Afgeronde bedragen. Dit is een verspilling van water die met weinig moeite te voorkomen is. Vorige pagina Back to top. Ik moest een inschatting maken van mijn verbruik per jaar! Waarom is water besparen nodig. Kijk en Luister. Zorgverzekering: overstappen of niet.

Hiermee bespaart u duizenden liters water per jaar aan koud water dat u eerst laat weglopen voordat het hete water in de keuken is. Bronvermelding:  Kerngegevens Drinkwater Vewin Enkele besparingstips: Draai alleen maar een vaat als de vaatwasser vol is. Het Nibud zet de kosten van voeding voor verschillende huishoudens op een rij. Kleding met de hand wassen gebeurt daarom steeds minder.

Daardoor bespaart u al snel een hoop water. We gebruiken cookies zodat deze site goed werkt. Deze verbruiken gemiddeld maar 10 liter.

Hoe wapen je jezelf tegen software die je achtervolgt in je e-mail.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Mariska:

  Dankzij uw reactie kunnen we onze website verbeteren. Het waterbedrijf geeft daarom tips in een campagne.

  Antwoord
 2. Özlem:

  Was alleen een volle vaat wasmachine. Naar een energiezuiniger huis Welke investeringen in uw woning zijn slim en hoe vindt u er budget voor?

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *