Brandmelder blijft piepen zonder batterij

Datum van publicatie: 11.10.2019

Dit kan een aantal oorzaken hebben:. Hoe lang zal de batterij in de melder meegaan? Andere apparaten brengen vergelijkbare piepgeluiden of waarschuwingssignalen voort.

Wat bleek is dat er een beveiliging opzit, als de accu bijna leeg is, geeft hij piepjes, is hij écht op het laatste moment dan laat hij het alarm afgaan. Moet toch maar eens nieuwe halen. Zwanger worden Hoe je de rookmelder schoonmaakt, lees je in het volgende artikel:. Weet iemand waar ik deze defecte rookmelder naar toe kan sturen voor reparatie. Deze rookmelders piepen of geven een melding via de app.

Nog geen account?

Batterij bijna leeg. Door de rookontwikkeling in jouw woning komt er een gebrek aan zuurstof wat resulteert in weinig vlammen en veel rook. Na enige seconden hield hij er zelf mee op. Want we hebben er meerdere meldingen van gekregen en het kan liggen aan de batterij die wij hebben meegeleverd, brandmelder blijft piepen zonder batterij.

Zowel onze vaste als automatisch zwenkbare types zijn allemaal EN gekeurd.

Na enige seconden hield hij er zelf mee op.

Piept uw rookmelders zonder reden?

Mascha Rookmelderspecialist. Hoe lang gaat een rookmelder mee? Joscaa Berichten: Geregistreerd: Haha, de stad wel, de supermarkten niet, gewoon tot 20 of Hoe lang een rookmelder meegaat, is afhankelijk van het type en soort.

Berry Cardol schreef:. Geeft de rookmelder een pieptoon een knippert de rode LED niet gelijktijdig? Mijn vraag is wat is er gaande en hoe los ik dit op….

 • De meegeleverde batterij meet 2,9V en de door mij aangeschafte nieuwe batterij meet 3,2V. Als de batterij leeg is en de rookmelder piept elke minuut Als een rookmelder om de minuut piept of chirpt is dat een teken dat de batterij vervangen moet worden.
 • Hoef natuurlijk niet te zeggen dat de piep bijzonder storend is. Zelfs "nieuwe" batterijen zijn niet altijd echt nieuw Als batterijen worden opgeslagen, vooral in koude ruimtes, verliezen ze sneller hun spanning.

Als een rookmelder om de minuut piept of chirpt is dat een teken dat de batterij vervangen moet worden! Laten we het er maar op houden dat ik een lange week heb gehad. Deze rookmelders piepen brandmelder blijft piepen zonder batterij geven een melding via de app.

Daarom is het belangrijk om je rookmelder regelmatig schoon te maken. Hij blijft gekoppeld maar om de minuut een pieptoon.

Jeroen is onze product manager Domotica. De status lampjes staan goed groen. Meld je aan Heb je al een account? Keukenbrand voorkomen.

Deel via. Prins schreef:! Dit is naar alle waarschijnlijkheid vervuiling, afhalen van bestellingen kan in overleg, hetzij in een afgeloste hypotheek! Hulp nodig, brandmelder blijft piepen zonder batterij. Wij hebben geen fysieke winkel, wat zou betekenen dat enkel rijken en machtigen de beschikking hebben over voorzieningen die voor iedereen beschikbaar moeten zijn.

Luuk Hekman schreef:.

Hoe kunnen wij je helpen?

Waarom maakt het lege batterij waarschuwingsignaal een piepend geluid, hoewel het een nieuwe batterij is? Nu is een rookmelder op het lichtnet mét backup batterij verplicht. Want brand ontstaat vaak door kortsluiting en dan heb je dus niets meer aan het lichtnet als voeding.

Heb je een projectering nodig voor je project. Algemene voorwaarden dienstverleners B2b. Man gevraagd. Dooft een beginnende brand in seconden. Over Coolblue. Kijk op het batterijtje, zoek het nummer op en koop een nieuwe batterij met hetzelfde nummer.

Hoe lang gaat een rookmelder mee.

Het batterijklepje staat open of de batterij zit niet goed vast

Meer over het testen van de rookmelder lees je in onderstaand artikel:. Onderwerpen Veelgestelde Vragen. Die bepaling was opgenomen omdat mensen vaak vergaten de batterij te vervangen.

Of ga met de oude accu. In is die wet aangepast en opgenomen dat het een rookmelder moest zijn die in elk geval op het lichtnet aangesloten was. Toen maar de accu eruit gesloopt.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Şükran:

  Je geeft aan al een andere batterij te hebben geprobeerd en dat het probleem er nog is.

  Antwoord
 2. Juliane:

  Bedankt voor de terugmelding! Ik spring nu op mijn fiets voor een batterij!

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *