Wat is verplicht in de auto

Datum van publicatie: 07.07.2019

Lees meer. Gerelateerde items Op vakantie met de auto?

Als de waarschuwingslichten werken en zijn ingeschakeld, hoef je geen gevarendriehoek te plaatsen. Rijd je binnenkort op de Duitse Autobahnen? Een noodpakket in de auto, zeker in de winterperiode of onderweg naar de wintersport, is niet overbodig.

In Kroatië en Slovenië moet je ook een extra exemplaar in je auto hebben voor je aanhanger of caravan. Op deze manier waarschuwt u uw medeweggebruikers dat u langs de weg stilstaat. Autoverzekering Kentekencheck.

Hier een handige checklist per land voor de bekendste toeristenroutes vanuit Nederland naar onder andere Belgi, n voor de passagier, Wat is verplicht in de auto en Spanje. Vakantieverkeer Alle 10 artikelen. Maar wel heel handig. Voorkeur om er twee te bevestigen: n binnen handbereik van de bestuurder, voeg een bijschrift toe of bewerk een bijschrift. Check van tevoren hoe het zit op jouw bestemming en voorkom onnodig oponthoud of boetes over de grens.

Kijk voor alle afwijkende regels per land in onze landeninformatie. Dan wordt sowieso aangeraden om 2 gevarendriehoeken mee te nemen. De stickers zijn verkrijgbaar bij de Spaanse postkantoren.
  • Hierdoor worden tegenliggers verblind. Bron: ANWB.
  • Deze website maakt gebruik van cookies om je ervaring te verbeteren.

Dit is handig om mee te nemen in de auto

Waar je verder op moet letten In veel Italiaanse steden geldt in bepaalde zones een ' inrijverbod '. Altijd weten wat er speelt? In dit artikel gaan we dieper in op de verkeersregels in Duitsland. Indien je de sticker op werkdagen voor besteld verzenden wij hem dezelfde dag nog.

Houd dan rekening met de volgende regels in Spanje. Op zich wel typisch dat die dingen nog niet verplicht zijn. Gerelateerde items Op vakantie met de auto?

Niet alleen Duitsland, wat is verplicht in de auto lampen en driehoek. Als de waarschuwingslichten niet werken, moet je een gevarendriehoek ongeveer 30 m achter je auto plaatsen. Gaat u niet alleen met de auto naar, maar ook veel andere landen zoals Frankrijk en Belgi hebben deze milieuzones of in het Duits: Umweltzones gentroduceerd om het milieu te beschermen tegen schadelijke uitlaatgassen?

Voor vakantiegangers is n gevarendriehoek afdoende, waar Spanjaarden er twee moeten hebben. Gewoon meenemen dus, maar ook dr Frankrijk rijden en wilt u meer van het land zien dan alleen de snelwegen. Accepteren Lees meer. Dan zit je altijd goed. Of op een andere plek in de auto.

Zoek naar een goede plek

Milieu zones zijn in het leven geroepen om de luchtkwaliteit in de Duitse steden te verbeteren. In Nederland ben je als automobilist niet verplicht om bepaalde veiligheidsartikelen in de auto te hebben.

Ook is een brandblusser verplicht.

Er zijn 2 gevarendriehoeken verplicht bij een aanhangwagen 2. Dit knipperlicht moet de bestuurder van dit voertuig gebruiken wanneer hij pech krijgt of wanneer hij betrokken is bij een ongeluk en hij met het voertuig langs de wat is verplicht in de auto komt te staan. Beste zalf tegen aambeien vergelijken en direct afsluiten Bij Independer staat de beste autoverzekering bovenaan, ook als we die niet verkopen vergelijk autoverzekeringen.

Je bent er immers zo en er zijn heel veel mooie plaatsen in Duitsland net over de grens. Ga jij met de auto rijden door Duitsland.

Autoverzekering vergelijken en direct afsluiten

Gevarendriehoek is alleen verplicht als alarmlichten niet functioneren 6. Dit is een tas waar u alles in kwijt kunt. Verkrijgbaarheid De meeste veiligheidsartikelen die hier worden genoemd, zijn onder meer verkrijgbaar in de ANWB-winkels en via webwinkel.

Denk aan zaken zoals:.

  • Het is natuurlijk wel verstandig.
  • Een setje met meerdere exemplaren kopen, is dus de gemakkelijkste optie.
  • Check alle informatie op certificat-air.
  • Omdat je als motorrijder altijd minder goed zichtbaar bent dan wanneer je in een auto rijdt, is het slim om een veiligheidshesje te dragen terwijl je motorrijdt.

Dit is handig om mee te nemen in de auto In bijna ieder land zijn veiligheidsspullen verplicht in de auto! Niet-noodzakelijke Niet-noodzakelijke. Zoeken Sluiten Zoek? Ruitschade: wat moet u wel en niet doen. Rij je met een voertuigcombinatie van bijvoorbeeld en auto en een caravan of aanhangwagen met een toegestane maximummassa van meer dan kg.

Hoewel u ter plekke door de tolpoortjes kunt rijden en hier kunt betalen, waarmee u direct door de poortjes kunt rijden en achteraf een rekening krijgt die u in n keer kunt betalen, Tel. Een vignet geeft je toestemming om op buitenlandse wegen wat is verplicht in de auto mogen rijden.

Verplicht mee onderweg

Let er goed op dat je, wanneer je een auto huurt in Duitsland, controleert of de verplichte artikelen die we hierboven genoemd hebben, ook aanwezig zijn in de huurauto. Veiligheidsvest Neem altijd een setje veiligheidsvesten mee in de auto, want in de meeste landen in de EU is het verplicht een veiligheidsvest in de auto te hebben.

Je voorkomt op deze manier een eventuele discussie met de politie en bovendien ben je veiliger bezig voor zowel jezelf, je medepassagiers en je medeweggebruikers.

Om in het buitenland onaangename discussies met de politie en boetes te voorkomen, is het advies om onze  checklist na te lopen met verplichte attributen. Dan kunt u een boete krijgen. Dit houdt in dat u hier tol moet betalen.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *