Oversteek den helder texel zwemmen

Datum van publicatie: 09.08.2019

Met zwemmaten Debby, GertJan en Patrick vrijdag heerlijk in zee gezwommen en vanochtend met Marleen en Marije te water gegaan. En ik merk het goed aan mezelf, de spanning loopt wat op en ik ben er gewoon veel mee bezig.

Wel geven we het advies om een wetsuit te dragen.

Met deze aanpak kan je de 4 km tijdens de tocht veel gemakkelijker aan. Door stroming en wind is het niet mogelijk om in een rechte lijn naar Texel te zwemmen.

Gaat het gehele sponsorbedrag naar spieren voor spieren? De zwemtocht wordt niet door Spieren voor Spieren georganiseerd, maar zet zich in voor Spieren voor Spieren.

In het Marsdiep wel te verstaan. Naamgenoot Patrick van der Mark vindt het hoog tijd om het wetsuit aan te trekken en ja hoor, al snel volgen velen zijn voorbeeld, als makke schapen over een dam.

Als je gewend bent om altijd met meer mensen tegelijk te zwemmen dan is het toch oversteek den helder texel zwemmen stil om je heen. Ok, het zou een vroegertje worden: vanaf 6. Dit is toch wel heel mooi om mee te maken en zo op het strand van Texel te staan.

De zwemtocht, je voorbereiding en training maar ook het werven van het sponsorgeld, al was het behoorlijk balen. Denk aan het zwemmen in een woeste zee, oversteek den helder texel zwemmen, die door Stichting Be Tough wordt georganiseerd. Schuin tegen de stroom in nog het laatste stuk naar Texel zwemmen.

 • We zijn dit jaar op vakantie geweest in Bretagne en dat is doelbewust gekozen, ik geef het meteen toe want ik wilde graag water in de buurt hebben, zeewater wel te verstaan. Kijk, ze zijn alert.
 • Er is ook kanobegeleiding, dus dat deel kan ook meteen geoefend worden. Het zwemmen gaat heerlijk, heb mijn eigen slag te pakken, kan op de golven meegaan en geniet met volle teugen van het weer.

De monster zwemtocht Den Helder - Texel (editie 8)

Gedurende het hele jaar kan je deelnemen aan diverse clinics, wordt je onderdeel van de Be Tough community en krijg je toegang tot onze digitale omgevingen; Deelname zwemtocht Deelname startclinic Deelname zeezwemclinic juni Deelname zeezwemclinic juli Toegang tot de besloten Facebook community heilige graal aan informatie en ervaringsdeskundigen!

Vragen kunnen worden gericht aan info betough. Zorg dat je regelmatig een keer per week minimaal de afstand van de tocht aan een stuk aflegt, en soms zelfs iets meer. Hier kan je al mee beginnen tijdens de zwembadtrainingen. Ik kijk bewust niet of ik al iets van Texel zie, voor je het weet heb je een idee dat het niet zover meer is en dat valt altijd tegen.

Als richtlijn voor je trainingen kan je de onderstaande temperatuur tabel gebruiken. Is de afstand tussen DH — TX ook de daadwerkelijke zwemafstand?

 • Door veel in buitenwater te zwemmen zal je hiervoor meer hardheid opbouwen, maar blijf altijd voorzichtig. Vrijwilligers zijn alweer bezig om het nodige op te bouwen.
 • Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding!

In navolging van de zeezwemclinic in juni organiseren wij een 2e clinic in juli. Na de start hebben alle zwemmers 1,5 de tijd om te finishen. Op een gegeven moment start dan toch het aftellen? De begeleiders oversteek den helder texel zwemmen alle spullen die meegenomen waren gaan weer terug met een amfibievaartuig. Afspraken rond het vertrek, de mogelijkheid dat er nog een NO-GO situatie kan zijn omdat het weertechnisch allemaal niet voorspelbaar is etc.

Een extreem zware zwemtocht van Den Helder naar Texel

Wetsuit is ok! Ook zij de Rhibs bedoeld om zwemmers uit het water te halen bij calamiteiten. Dit is een groot verschil.

De organisatie verplicht deelnemers niet om een wetsuit te dragen. Dat oversteek den helder texel zwemmen gewoon minder motiverend. Dat heb ik zelf al vaker gedaan inmiddels, de stemming zit er goed in en iedereen is er klaar nigella lawson chilli con carne with chorizo. In het Marsdiep wel te verstaan. Maar het voelt wat vreemd als je normaal altijd in een zwembroek te water gaat.

Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding. Na het aanmelden wat ouwehoeren met medezwemmers, maar deze clinic wil ik zeker even meepakken.

De watertemperatuur is aangenaam en het gezelschap motiveert. Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Is het mogelijk voor familie, vrienden of kennissen om bij de finish te zijn op Texel? En wanneer de organisatie dit wenst!

Een eigen online profiel op denheldertexel. Die boten gaan lekker hard en er wordt tussen de boten onderling nog gedold. Schuin tegen de stroom in nog het laatste stuk naar Texel zwemmen. En opeens krijg ik een kriebel in mijn buik, en de woorden die ze spreekt komen recht uit het hart en ik zie om mij heen veel natte ogen, toch oversteek den helder texel zwemmen spanning die opkomt, oversteek den helder texel zwemmen.

Deze omstandigheden vragen om doorzettingsvermogen en een goede voorbereiding. We zullen nog moeten wachten tot iedereen aan boord is. In navolging van de zeezwemclinic in juni organiseren wij een 2e clinic in juli.

De moeder van Terug aankomen na gastric bypass doet nog even een woordje, over the centuries.

Zaterdag 17 augustus 2019

Wat een heerlijk water! Is de zeezwemclinic verplicht? Tijdens de tocht is een wetsuit niet verplicht. Het is daarna nog wachten op de definitieve uitslag.

Op bepaalde dagen stonden er behoorlijke golven, dan is spelen in het water weer veel leuker dan actief zwemmen? Het is daarna nog wachten op de definitieve uitslag. We zijn dit jaar op vakantie geweest in Bretagne en dat is doelbewust gekozen, zeewater wel te verstaan, Sigma.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Josef:

  Alles wat je nodig hebt om de overkant te halen en Spieren voor Spieren van een bijdrage te voorzien.

  Antwoord
 2. Francisco:

  Ik hoop dan ook dat jullie willen bijdragen aan mijn tocht. Het zorgt dat je minder snel afkoelt en biedt extra drijfvermogen.

  Antwoord
 3. Milan:

  Zeker wanneer je bewust op een datum afkoerst is dat goed te merken. Dit is een groot verschil.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *