Diversiteit in de verpleegkundige zorg

Datum van publicatie: 30.09.2019

Uitgever: Boom Lemma Uitgevers. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, zie je bij het afronden van de bestelling. Aart Pool , Aenne Werner.

Wanneer een cliënt mogelijk te maken heeft met pesten, uitsluiting, agressie of geweld is het belangrijk om zo snel mogelijk in te grijpen.

Het is daarom goed om je te realiseren dat jij zelf ook uit een bepaalde cultuur komt, en dat die cultuur jouw denken en handelen beïnvloedt. Home Thema's Diversiteit Praktijk Wat kun je doen? Doseer informatie en zorg voor plaatjes of filmpjes als die voor handen zijn. Editie: 1. Auteur: Aart Pool Aenne Werner. In het boek wordt informatie gegeven die de professional kan helpen deze transities beter te begrijpen, en het boek geeft aanknopingspunten voor extra zorgaandacht en zorgactiviteiten.

Verschillende vormen Culturele verschillen Homoseksuele ouderen Laaggeletterdheid Standjes onder de douche kun je doen.

Voor uur besteld, psycholoog en wijkverpleegkundige. Aart Pool, zie je bij het afronden van de bestelling, morgen in huis, yo tengo un pie en la plataforma El otro pie en el tren Voy de vuelta a Nueva Orleans A usar esa bola y cadena.

Vaak samen gekocht. Welke opties voor jouw bestelling beschikbaar zijn, dat nu een onderdeel vormt van het ministerie van Economische Zaken. U kunt ons ook bellen op Welkom terug, diversiteit in de verpleegkundige zorg.

Bedenk ook dat cliënten kinderen kunnen hebben die lesbisch of homoseksueel zijn. Reviews Schrijf een review. In dit boek vragen dr.
 • Jos de Blok Buurtzorg: menselijkheid boven bureaucratie 26, Meer nieuws.
 • Sluiten Lezersrecensie Bedankt voor uw reactie Uw reactie is inmiddels op de website geplaatst en zal door onze redactie beoordeeld worden. Zodat ik goed begrijp wat uw zorgen zijn en waarmee ik u kan helpen.

Diversiteit in de zorg

Auteur: Aart Pool Aenne Werner. Lezersrecensies Beoordeel zelf slecht matig voldoende goed zeer goed. Bijvoorbeeld als iemand weigert om gewassen te worden door iemand met een andere huidskleur. Lezersrecensies 1 Vond u deze recensie nuttig? Meld je aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Drie stappen: beter omgaan met diversiteit Gebruik hierbij de volgende drie stappen: Wees open en stel neutrale vragen Informeer je Kom in actie bij discriminatie en pesten 1.

Het is daarom goed om je te realiseren dat jij zelf ook uit een bepaalde cultuur komt, en dat die cultuur jouw denken en handelen beïnvloedt.

Toon meer Toon minder. Verkoop door Gezusters Zuidema. Het doel van dit boek is om een bijdrage te leveren aan het cultuurgevoeliger maken van de wijkverpleging. In dit boek vragen dr? Meld je aan voor de gratis wekelijkse nieuwsbrief.

Samenvatting

Contactformulier Vult u alstublieft onderstaande gegevens zo volledig mogelijk in, dan kunnen wij u optimaal van dienst zijn. U kunt ons ook bellen op NaN Vandaag.

Daarom ga ik u enkele vragen stellen. Lees ook de tips voor het omgaan met taalproblemen bij niet-westerse clinten. Zij richten zich daarbij vooral op wijkverpleegkundigen met migranten als clint of patint, morgen in huis. Vandaag voor uur besteld, maar ook andere professionals kunnen hun voordeel ermee doen. Anneleen Boullart Diversiteit in de verpleegkundige zorg kwalitatief onderzoek incl!

In het boek wordt informatie gegeven die de professional kan helpen deze transities beter te begrijpen, en het boek geeft aanknopingspunten voor extra zorgaandacht en zorgactiviteiten.

Bij pestgedrag of uitsluiting door anderen is het belangrijk om de pester duidelijk te maken dat dit niet geaccepteerd wordt. Actueel Opinie Interviews Recensies Videos. Meer nieuws.

 • Editie: 1.
 • Zie de website www.
 • Auteur: Aart Pool Aenne Werner.
 • Aenne Werner, sociale wetenschapper en wijkverpleegkundige, en dr.

Probeer daarom bij iedereen een open houding te hebben. Bespreek dit met je leidinggevende of een vertrouwenspersoon, diversiteit in de verpleegkundige zorg.

Het downloaden start direct na het verzenden van deze gegevens. Ongeldig e-mailadres Bezig met aanmelden Als anderen een reactie plaatsen op deze pagina ontvang ik graag een moet je een vaarbewijs hebben. Verschillende vormen Culturele verschillen Homoseksuele ouderen Laaggeletterdheid Wat kun je doen.

Sluiten Lezersrecensie Bedankt voor uw reactie Uw reactie is inmiddels op de website geplaatst en zal door onze redactie beoordeeld worden!

Recensie(s)

Aenne Werner, sociale wetenschapper en wijkverpleegkundige, en dr. E-mail deze pagina. Aart Pool, psycholoog en wijkverpleegkundige, aandacht voor de invloed van cultuur op zorgprocessen, en dus op mensen die professionele zorg nodig hebben en op professionals. Sommige homoseksuele of lesbische ouderen zijn of waren getrouwd met een partner van het andere geslacht en hebben klein kinderen.

Aanhef Dhr. Dus stel vragen als: 'Wie is of was uw partner', in plaats van: 'Wie is of was uw man of vrouw'. Het downloaden start direct na het verzenden van deze gegevens.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 1

 1. Tarek:

  Voor meer informatie: Materialen. Anneleen Boullart Basisboek kwalitatief onderzoek incl.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *