Ziek in het buitenland vgz

Datum van publicatie: 20.09.2019

Sommige verzekeringen vergoeden alle spoedeisende medische kosten in het buitenland zonder limiet. De basiszorgverzekering biedt weliswaar een wereldwijde dekking, maar de vergoeding van de kosten is slechts tot het in Nederland gangbare tarief.

De Consumentenbond wil maximale termijnen voor de afhandeling van een aanvraag voor zorg in het buitenland.

Denk daarbij aan een acute blindedarmontsteking of hartinfarct. Buitenlandse zorgverzekeringen bieden niet voor alle behandelingen dekking. Medische acceptatie. Wie uit het buitenland naar Nederland komt en hier gaat werken, ook al is het een bijbaan naast de studie, is wel verplicht om een Nederlandse zorgverzekering af te sluiten.

Zoeken op. Basisverzekering en zorg in het buitenland Elke Nederlander is verplicht verzekerd voor ziektekosten via de basiszorgverzekering.

Elke Nederlander is verplicht verzekerd voor ziektekosten via de basiszorgverzekering. Bij een opname in een buitenlands ziekenhuis loop je volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM meer risico op besmetting met de ziek in het buitenland vgz MRSA resistent tegen antibiotica. Hiermee voorkom je onverwacht hoge kosten tijdens je reis.

Jouw situatie Jongeren. Aanmelden voor ZorgAlert? Je krijgt dan een vergoeding tot aan het Nederlands marktconforme tarief.

 • Je kunt je daarom aanvullend verzekeren voor spoedeisende zorg in het buitenland.
 • Bij het beoordelen van een aanvraag voor de vergoeding van een medische ingreep in het buitenland, wil de zorgverzekeraar antwoord op de volgende vragen:.

Aanvullende verzekering

Om jezelf goed te verzekeren voor onverwachte medische kosten in het buitenland zijn er 2 mogelijkheden:. Vergelijk zorgverzekeringen. Actueel Blog Nieuws Video's Nieuwsbrieven.

Eigen risico verhogen of niet? Om jezelf goed te verzekeren voor onverwachte medische kosten in het buitenland zijn er 2 mogelijkheden: Een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten Een aanvullende verzekering bij je basiszorgverzekering afsluiten Reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten  De dekking voor geneeskundige kosten binnen een reisverzekering met dekking voor geneeskundige kosten is niet gemaximeerd.

Geen vergoeding Experimentele zorg wordt nooit vergoed.

 • Eisen van de verzekeraar Criteria beoordeling aanvraag Bij het beoordelen van een aanvraag voor de vergoeding van een medische ingreep in het buitenland, wil de zorgverzekeraar antwoord op de volgende vragen: Zit de behandeling in het verzekerde pakket en voldoet hij aan de polisvoorwaarden? Meer zorgnieuws?
 • Psychologische hulp. Als je voor een dergelijke dekking kiest dan zijn de meerkosten van acute medische hulp in het buitenland in veel gevallen gedekt.

Net als in Nederland worden alleen behandelingen vergoed waarvoor je verzekerd bent. Autoverzekering Zorgverzekering Woonverzekering Over ons Hulp nodig? Eigen risico verhogen of niet!

Aanvullende verzekering: nodig of niet. Bij een opname in een buitenlands ziekenhuis loop je volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM meer risico op besmetting met ziek in het buitenland vgz ziekenhuisbacterie MRSA resistent tegen antibiotica?

Maximale termijnen voor toestemmingsprocedure

Meer zorgnieuws? Zorgverzekering aanvragen. Daarnaast is er een vergoeding voor persoonlijke hulpverlening, repatriëring en tandheelkundige hulp binnen Europa.

Nieuwste artikelen Behandelstop VGZ-verzekerden bij Ikazia onacceptabel Brancheorganisaties moeten tandartsen aan offerteplicht houden! Bij een opname in een buitenlands ziekenhuis loop je volgens het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu RIVM meer risico op besmetting met de ziekenhuisbacterie MRSA resistent tegen antibiotica.

Besparen op je zorgverzekering. Tests Diensten Je goed recht Actie voeren, ziek in het buitenland vgz. Vraag bij de verzekeraar in uw thuisland wat deze wel en niet vergoedt en sluit eventueel een extra verzekering af voor de zorg in Nederland?

Artikelen binnen Keuzeadvies Zorgverzekering kiezen: waar let je op? Na verblijf in een buitenlands ziekenhuis worden patiënten bij opname in Nederland daarom eerst geïsoleerd verpleegd.

Zorgverzekering buitenland Uw Nederlandse zorgverzekering biedt buitenlanddekking.

Overstappen zorgverzekering. Tijdens dat consult vraag je de arts een indicatiestelling en een overzicht van de te verwachten kosten. Voor geplande zorg in het buitenland is schelden in het engels toestemming van de zorgverzekeraar ziek in het buitenland vgz.

Inshared Klaverblad Nationale Nederlanden Univ. Stel, dat je een vrijwillig eigen risico hebt van euro, dan is je totale eigen risico euro. Uw Nederlandse zorgverzekering biedt buitenlanddekking.

Deze module dekt spoedeisende zorg in het buitenland volledig.

Extra vergoedingen in aanvullende verzekering

Extra vergoedingen in aanvullende verzekering Een aanvullende zorgverzekering met bijvoorbeeld Europa- of werelddekking biedt extra vergoedingen die met je verblijf in het buitenland te maken hebben.

Wanneer heb je recht op geplande zorg in het buitenland? Basisverzekering: wat zit er in? Nieuwste artikelen Behandelstop VGZ-verzekerden bij Ikazia onacceptabel Brancheorganisaties moeten tandartsen aan offerteplicht houden.

Sommige verzekeringen vergoeden alle spoedeisende medische kosten in het buitenland zonder limiet. Artikelen binnen Leukste winkelstraat den bosch Zorgverzekering kiezen: waar let je op.

Voor geplande zorg in het buitenland is vaak toestemming van de zorgverzekeraar nodig. Wanneer u voor ziek in het buitenland vgz tijd in het buitenland zit, is het over het algemeen nodig om daar een zorgverzekering af te sluiten?

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Chiem:

  Zorgverzekering aanvragen.

  Antwoord
 2. Faisel:

  Verhuist u als gepensioneerde naar het buitenland, dan heeft u geen recht meer op een Nederlandse zorgverzekering. Buitenland zorg spoedeisend Geen dekking Europadekking Werelddekking.

  Antwoord
 3. Dennes:

  Detachering : Bij een detachering naar het buitenland kunt u, afhankelijk van het land, uw Nederlandse zorgverzekering aanhouden. Voor studenten of stagiairs bestaan weer aparte regels.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *