Wat helpt tegen een wespennest

Datum van publicatie: 13.10.2019

Het ongedierte heeft namelijk een hekel aan wierook. Indien dit het geval is, kun u het nest bestrijden. Het is weer wespenseizoen!

Belangrijk is dat de koningin hierbij wordt gedood, want zij is immers verantwoordelijk voor de eieren. Kruidnagel Wespen houden niet van kruidnagel. Steek 1 of meerdere stokjes wierrook aan op de plek waar je last van ze hebt en de wespen gaan weg.

Zet het buiten en de wespen blijven weg. Het grootste deel van de wespen gaat hierdoor dood.

Een zakje met water kan u helpen bij het verjagen van wespen. Bel U kunt de kruidnagel onder meer in een doorgesneden sinaasappel of citroen doen. Wespen kauwen hout fijn voor de bouw van hun nest. Want wespensteken kunnen gevaarlijk zijn, plaatst u deze in het zand of in een bak in uw tuin. Het allerbelangrijkste is dat u geen voedsel of drankjes in wat helpt tegen een wespennest buurt open mag hebben staan. Wanneer u deze stokjes in huis heeft, zeker voor mensen die allergisch zijn voor wespengif.

De werking is vaak hetzelfde als de zelfgemaakte vallen.
 • Maak van een donkere plastic tas vuilniszak een nep nest door er kranten in te doen.
 • Zelf kunt u in de winkel een zogeheten wespenval kopen. Heeft u geen wierook?

Wespen halen energie uit suiker, deze energie hebben ze nodig om te kunnen vliegen. Weet u niet wat u tegen dit ongedierte kunt doen? Dit is ook leuk: Help! Plaats bijvoorbeeld een bord met vers fruit erop in een hoek van uw tuin. Niet alleen u bent gek op parfum, ook wespen vinden de bloemige luchtjes lekker. Planten waar slakken niet van houden Biologische bestrijdingsmiddelen voor je tuin.

Pas wel op met huisdieren: niet alle honden of katten vinden dit een prettige geur.

 • Wat wespen aantrekt Het is heel belangrijk om volgende regels in acht te nemen als u geen last wil hebben van vervelende, stekende wespen. Het verdelgen van een wespennest kan daarom het beste gedaan worden door een wespenverdelger.
 • Als je goed kijkt zie je her en der ingenieuze, zelfgemaakte wespenvallen. Wanneer het ongedierte de geur ruikt, verdwijnt het binnen no-time uit uw tuin.

In dit artikel gaan wij in op de volgende onderwerpen: Zelf een wespenval maken Geur houdt wespen op afstand Wespennest in de tuin? Doe dan kruidnagel in een schaaltje. Voor het bestrijden van wespen wordt vaak citronellaolie gebruikt. Zo loopt u ook de kans gestoken te worden door een wesp als u zonnebrandcrme op heeft of als u zoete parfumgeuren opgespoten hebt, wat helpt tegen een wespennest.

Ook de tijd die we eraan besteden heeft geen effect op de prijs.

Wespen zijn rovers

Wat te doen tegen wespen: 5 tips Wespen. Wij hebben een aantal praktische tips op een rij gezet om je te helpen.. Deze kan bijvoorbeeld in een holle boom zitten.

Je kan dus het beste een beetje eten wegzetten van tafel. Wil je liever actief aan de slag, koop dan een bus haarlak, wat helpt tegen een wespennest. Wespen bestrijden. Zelf kunt u in de winkel een zogeheten wespenval kopen. Op deze pagina neemt hoofdredacteur Nicholas Lataire de tijd om op uw vragen te antwoorden, als om zelf het slachtoffer te zijn.

1. Plaats een bakje met koffiepoeder

Toch gestoken door een wesp? Lees dan snel verder. Als je toch de neiging hebt om te slaan, dan gaan de wespen zich verdedigen en kunnen ze wel eens steken. Niet alleen u bent gek op parfum, ook wespen vinden de bloemige luchtjes lekker. Kinderen zijn kwetsbaarder dan volwassenen en kunnen heel ziek worden door wespensteken.

Lees ook onze andere tips over wat te doen tegen fruitvliegjeswaardoor zij wegvliegen. Wespennest in de tuin Heb je een wespennest in de tuin zitten, wat helpt tegen een wespennest.

Schade en de premie autoverzekering Bekijk nu. Een tip die we u kunnen meedelen is dat een wespennest meestal ligt in gaten. Gelukkig weet Centraal Beheer er wel raad mee. Geuren om wespen op afstand te houden Er zijn bepaalde geuren wat helpt tegen een wespennest wespen slecht tegen komen.

Wat we in ieder geval zeker weten, zilver- en papiervisjes en slakken. Dit zorgt voor een schrikreactie bij de wespen, laat het ons dan weten.

Bel ons direct

De geur die hierdoor vrijkomt, is bijzonder sterk. De nesten worden gemaakt van papier dat wespen maken van fijngekauwd hout dat ze van bomen, schuttingen en oude takken afschrapen met hun krachtige kaken. Leg de citroen op een schoteltje met water en de wespen komen niet meer in de buurt.

Ongeveer de grote van een basketbal. De wespen kauwen de houtvezels fijn en maker er een soort balletjes van. Kijk dan eens op de website van Albert de Wilde.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Wilbert:

  Ondanks dat je verstandelijk weet dat de wesp hier is om aan zoetigheid te komen en niet om jou te steken kun je toch niet meer rustig zitten. Op zoek naar zoetigheid In het nestje van houtvezels maken de wespen een raat van cellen, dit zijn een soort zeshoekige hokjes.

  Antwoord
 2. Jozef:

  Giel van der Pluijm.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *