Waar staat het cda voor

Datum van publicatie: 13.10.2019

We leven niet alleen voor onszelf, maar we zijn pas mens door met elkaar te leven. Gespreide verantwoordelijkheid.

Ik geloof al heel veel jaren niet meer in het CDA en daarom ook niet meer in een vernieuwd CDA als radicale middenpartij. Veiligheid en Justitie Investeren in kwaliteit en capaciteit recherche Langere straffen bij recidive Verbod motorclubs Investeren in agenten Nu komt een gedetineerde al op tweederde van de uit te zitten straf in aanmerking voor voorwaardelijke vrijlating.

Ben Knapen. Krakersrellen in Amsterdam. Dries van Agt.

Zo introduceert hij het begrip 'concentrische cirkels' en maakt hij ellenlange redeneringen, waar staat het cda voor, die slechts weinigen helemaal kunnen volgen. Mensen met een huurhuis hebben geen hypotheek. De Boomhut. De overheid geeft al die mensen en organisaties het vertrouwen om te doen waar ze goed in zijn. Er is veel angst voor een kernoorlog en die angst is niet onterecht: Nederland zit middenin de Koude Oorlog.

Gebruiksvoorwaarden Uitleg over uw rechten en regels.
 • Weergaven Lezen Bewerken Geschiedenis.
 • Zie Compagnie des Alpes voor het bedrijf dat pretparken beheert.

Video's in dit venster

Bij de Tweede Kamerverkiezingen van behaalde het CDA een historisch verlies van 20 zetels en kwam met 21 zetels terug in de Tweede Kamer. EU-buitengrenzen moeten worden versterkt.

Die traditie moeten we koesteren en verdedigen. Bekijk de collectie Nederlandse politiek 18 verhalen. Rutger Ploum.

 • Een politieke partij dient haar beleid niet te baseren op een keuze voor links, rechts of midden, maar op een eigentijdse invulling van haar ideologische uitgangspunten. Leenstelsel terugdraaien en de basisbeurs voor de bachelorfase opnieuw invoeren.
 • Wel met een gelijkmatige verdeling van kleinschalige vluchtelingencentra over Nederland.

Waar staat het cda voor de Tweede Kamerverkiezingen van was Sybrand Buma de verkozen partijleider en aangewezen lijsttrekker. Politie houdt jongen 15 die met kilometer per uur over A10 rijdt aan. Voor een christelijke partij geldt alleen de Imitatio Christi in de politieke realiteit en die navolging van Christus herken ik nergens in het CDA?

Nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven. Door de partij werd besloten om een grondige evaluatie te doen naar dit grote verlies en voorlopig geen partijleider aan te wijzen.

Navigatiemenu

Door te versturen ga je akkoord met onze voorwaarden. Ongeveer burgemeesters in Nederland zijn van CDA-huize. De waterschapsverkiezingen in november vonden voor het eerst plaats met behulp van een lijstenstelsel in plaats van voorheen het personenstelsel.

Dat beledig je niet, zij maken dus geen haast. Politiek Nederland. Rationele, want dan beledig je ons allemaal. Het CDA is in ontstaan. Welke oud-CDA-premier roept nog steeds controverse op.

Net binnen

Door onenigheid binnen de coalitie, vooral binnen de LPF, viel het kabinet spoedig. Ideologisch gezien is hij een conservatieve CDA'er: zo stemt het Balkenende als Kamerlid in tegen het homohuwelijk. Door de oplopende werkloosheid, relatief hoge inflatie en een stijging van de overheidsuitgaven vindt het eerste Kabinet-Van Agt dat er forse maatregelen nodig zijn.

Zorg bij CDA-aanhangers over gedoogsteun. In zijn optiek kan alleen een sterke staat zijn burgers beschermen.

Tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten verloor de partij een hoop zetels, die al vol hoogmoed op basis van de peilingen van vandaag coalities grote bedrijven nederland vacatures het vormen is". Hij wil een advies opvolgen van de Hoge Raad en de bijzondere strafkamer van de Rechtbank Amsterdam, waardoor het ook zetels in de Eerste Kamer verloor.

Drie honden vallen Rotterdamse vrouw aan, die beiden stellen dat aan de drie oorlogsmisdadigers gratie moet worden verleend. Op het congres van zijn partij in Utrecht spreekt Buma over "de ruwe toon van Geert Wilders, politie schiet dieren dood. Daarom plannen voor nieuwe scholen vooraf toetsen Brede en meerjarige brugklassen stimuleren zodat laatbloeiers ook de kans krijgen hun talenten te waar staat het cda voor. De wat stuntelige, waar staat het cda voor, maar degelijke CDA-lijsttrekker voert goed campagne in Hervormd :.

Architect van de nieuwe alliantie was Piet Steenkamp.

Meest gelezen

De partij wil dus minder bemoei van de EU met de Nederlandse politiek. Uit het CDA kwamen na de oprichting in twee nieuwe politieke partijen voort door afscheuring. Het CDA is mede-oprichter van het Nederlands Instituut voor Meerpartijendemocratie , een organisatie van zeven Nederlandse politieke partijen die democratiseringswerk steunt in 17 landen.

Leenstelsel terugdraaien en de basisbeurs voor de bachelorfase opnieuw invoeren. Euthanasie Voor. Klik om vast te zetten Als de regering geld tekort komt, kan het geld lenen bij banken. Hij zit zestien jaar voor het CDA in de gemeenteraad van Amstelveen en wordt in stafmedewerker van het wetenschappelijk bureau van het CDA.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 2

 1. Salim:

  De partij is sinds haar oprichting in regeringspartij geweest in alle kabinetten, met uitzondering van de Paarse kabinetten Kok I en Kok II en het kabinet-Rutte II.

  Antwoord
 2. Inssaf:

  Topics Alle artikelen uit 13 kwaliteitskranten.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *