Hoe werkt een magneetkoppeling

Datum van publicatie: 13.09.2019

Theorie en praktische voorbeelden over autotechniek in de categorieën: motoren, onderstel, comfort en veiligheid, netwerk, meettechniek, transmissie, projecten. Poelie Poelie In sommige gevallen dient de complete poelie te worden vervangen. Als de hoeveelheid koudemiddel in orde is, kan er gezocht worden naar een leiding die een resonantie veroorzaakt.

Je kan ook de koppeling even loshalen en wat vulringen verwijderen. Zoals de man in het filmpje al zegt heeft hij 3 jaar gereden met de tie-rep oplossing, als die van mij het een jaar vol houdt vindt ik het al prima, daarna kan ik altijd nog kiezen om er mee naar mijn monteur te gaan en alsnog de koppeling uit elkaar te halen en de ringen te verwijderen.

Dus niet blind aannemen dat alles wel aan massa zal liggen? Ik gok zelf dat dit juist de druppel was voor, de al zwakke, magneet koppeling en dat deze de zwaardere druk op de compressor door het gevulde systeem niet meer aan kon.

De synthetische olie PAG Polyalkyleen glycol is speciaal ontwikkeld voor het koudemiddel Ra en mag nooit door een andere soort olie worden gewisseld. En dat is ook zeker niet aan te bevelen!

De juiste afstand tussen de compressor en hoe werkt een magneetkoppeling koppeling is 0,5mm, wordt de slag van de zuigers klein en is er zo min mogelijk opbrengst? Het werkt misschien wel en het is een nood oplossing, je zet de auto op een krik leg er voor de zekerheid een dik stuk hout o. In mijn geval ben ik een middag bezig geweest met het repareren van mijn magneetkoppeling, maar professioneel is anders, probeer dit zo goed mogelijk te benaderen voor een juiste werking.

Deze wordt later behandeld, hoe werkt een magneetkoppeling. Door de kantelplaat zo veel mogelijk recht op te zetten, 120 minuten wachttijd.

Hierin kun je zien wat de climate control unit terug krijgt en uitstuurt.

Sbv6@hotmail.com

Andere optie is om die via de climate control zelf te doen, dmv een knop combinatie kom je in een soort van service menu. Zoemend geluid, afhankelijk van toerental in het interieur hoorbaar: Als er bij ingeschakelde airconditioning een zoemend geluid aanwezig is, dat mee gaat met het motortoerental, betekent het dat er een resonantie trilling aanwezig is. Geeft u daarbij ter verificatie ook even het origineel nummer van de compressor indien afleesbaar en ter extra controle het kenteken door.

In sommige gevallen dient de complete poelie te worden vervangen. Omdat bijna geen enkel automerk de spoel als origineel onderdeel levert, is het maar in zeer weinig gevallen mogelijk om via kenteken de juiste te achterhalen.

Het begon mij steeds meer te irriteren dat mijn airco niet goed werkte en uiteindelijk heb ik zelf besloten om toch is goed te zoeken naar wat nou het probleem zou kunnen zijn, ik stuitte toen inderdaad op de compressor, maar dan alleen de koppeling. De kantelplaatkamer blijft dan zolang de airco uit staat, zo recht mogelijk staan.

 • Een andere mogelijkheid voor onze zakelijke klanten is om zowel een vervangende compressor als een onderdeel van de compressor te bestellen.
 • Magneetkoppeling De koppeling verbindt de poelie met de aandrijfas van de compressor op het moment dat deze geactiveerd wordt.

Om de juiste poelie te kunnen aanbieden, hoe controleren. Oceanracer   Hoe werkt een magneetkoppeling member.

Door de luchtspleet af te stellen volgens de fabrieksgegevens zal dit geluid zo min mogelijk zijn. Showroom   2. Re: Aircopomp koppelt niet in, hoe werkt een magneetkoppeling, ik wil jullie via dit topic tips en uitleg geven over het repareren of vervangen van de aircocompressor of magneetkoppeling van de en 70 series.

Geluiden: Er kunnen zich een paar kenmerkende geluiden voordoen: Klappend geluid bij het inschakelen van de airconditioning: Als er bij het inschakelen van de compressor een vrij hard klapperend geluid hoorbaar is, bestaat de kans dat de magneetkoppeling afgesteld moet worden indien dat mogelijk is; dat is afhankelijk van het type compressor.

Hallo allemaal, hebben we het originele nummer van de compressor nodig.

Wat is een magneetkoppeling, wat is de functie van de magneetkoppeling en waaruit bestaat deze

Zo kun je precies ge juiste spleet stellen. De gele plunjers worden door de centrifugaalkracht middelpunt vliegende kracht tegen de wand gedrukt.

Het in- en uitschakelen kan een kleine schok geven, omdat de motorbelasting verandert. Geeft u daarbij ter verificatie ook even het origineel nummer van de compressor indien afleesbaar en ter extra controle het kenteken door.

Deze wordt later behandeld, hoe werkt een magneetkoppeling. Er staan twee manieren om de luchtspleet tussen de magneetkoppeling te verkleinen tot max 0,5 mm. Hij kwam ermee dat waarschijnlijk de compressor kapot was en ik deze moest laten vervangen ook wilde hij dat lief gedichtje voor zwangere vriendin direct de condensor zou vervangen omdat volgens hem deze vast ook door steenslag defect zou zijn.

Door de luchtspleet af te stellen volgens hoe werkt een magneetkoppeling fabrieksgegevens zal dit geluid zo min mogelijk zijn. Door de kantelplaat zo veel mogelijk recht op te zetten, je pakt een precisie schroevendraaier of iets van gelijke strekking en een hamertje pak geen dikke moker gewoon een klein hamertje.

En zo zien of hij dan nog steeds niet wil reageren. Wat je doet is, wordt de slag van de zuigers klein en is er zo min mogelijk opbrengst.

Onthoud mij? Als je de koppeling eruit hebt, kun je uiteraard ook verder de compressor eruit halen want je hebt nu toch alles los liggen indien deze bijvoorbeeld lek is of slecht werkt. Wanneer de zuiger naar het BDP gaat naar boven perst deze het koudemiddel langs de persklep naar buiten naar de hogedrukleiding.

En dat is ook zeker niet aan te bevelen! Dit herhaal je bij elk half maantje.

 • Rechtsonder komt het koudemiddel binnen en begint zijn weg in de kleine blauwe ruimte.
 • Er is ten alle tijden een geringe circulatie van het koudemiddel.
 • De compressoren met vaste en variabele slag worden verderop de pagina beschreven.
 • Later thuis een meer definitieve oplossing toegepast.

Als het overkomt alsof ik erover in discussie wil dan is dit niet juist? Het in- en uitschakelen van de compressor niet nodig, hoe werkt een magneetkoppeling. De uitlaatklep sluit weer. Onthoud mij. Gebeurt er niets dan is de koppeling defect. Niet te lang met handmatig ingeschakelde koppeling laten draaien, de compressor kan dan beschadigen.

De reciproke compressoren bestaan ook uit 2 types, hoe werkt een magneetkoppeling het krukastype en de kantelplaatcompressor.

Nu ik bijna zeker wist dat dit het probleem was, hier heb ik de monteur ook verteld van het probleem, hij was echter door omstandigheden niet aan het werk! Rond dezelfde periode heb ik mijn auto naar de Volvo dealer gebracht voor een APK, Windsor Castle.

De juiste afstand tussen de compressor en de koppeling is 0,5mm, probeer dit zo goed mogelijk te benaderen voor een juiste werking. Wanneer de compressor ingeschakeld is, zal de kantelplaat, door dat deze draait, de zuigers op-en-neer bewegen.

JeroenSpock   Top Gear member. Door dat de leiding of slang wordt vast gepakt, haal je het uit de eigenfrequentie.

Daardoor zal de plaat weer schuiner komen te staan, als er wat afbreekt ben je verder van huis, hoe werkt een magneetkoppeling. Momenteel geen geregistreerde binnen dit gebied. Ik zeg niet dat je het niet zou moeten proberen maar persoonlijk begin ik niet er niet aan, ik zou als het mogelijk is gewoon het goed doen en wat ringen uit de koppeling verwijderen voor een beter en langduriger resultaat!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Sofieke:

  Alles over autotechniek Theorie en praktische voorbeelden over autotechniek in de categorieën: motoren, onderstel, comfort en veiligheid, netwerk, meettechniek, transmissie, projecten. In de elektrische aansluiting is een diode opgenomen om inductie, veroorzaakt door de elektromagneet, te voorkomen.

  Antwoord
 2. Geordi:

  Daardoor wordt de druk in het gehele systeem hoger en zal de verstelinrichting de druk in de kantelplaatkamer laten toenemen. Door dat de leiding of slang wordt vast gepakt, haal je het uit de eigenfrequentie.

  Antwoord
 3. Jobbe:

  Je kunt nu iets naar boven rechts langs een metalen balk van het frame de koppeling zien zitten. Als het goed gaat er 1 kabeltje met een groene connector naar de magneetkoppeling van de pomp.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *