Hoe werkt een stichting administratiekantoor

Datum van publicatie: 20.08.2019

De meest bekende en voornaamste reden voor ondernemers is het waarborgen van anonimiteit voor de uiteindelijk winstgerechtigden. Winst delen terwijl u zelf stemrecht houdt. Rechten van de certificaathouder?

Doordat de STAK een zeer flexibele rechtsvorm is maakt dit de STAK erg aantrekkelijk wanneer je bijvoorbeeld je beste medewerkers een percentage wilt geven van de winst van je bedrijf. Indien er slechts één aandeelhouder is dan wordt deze aandeelhouder genoemd op het KvK-uittreksel.

Het regelen van zeggenschap door het oprichten van een STAK Wil je dat sommige personen minder zeggenschap hebben in een onderneming? Zoals onder punt 1 genoemd worden er drie aktes opgesteld. Zo hoeft er niet iedere keer een notaris aan te pas te komen.

Als je als aandeelhouder een aandeel bezit, dan heb je twee rechten: 1. Wanneer het bestuur van de onderneming en de reeds zittende aandeelhouders besluiten om nieuwe hoe werkt een stichting administratiekantoor uit te geven kan het zo zijn dat ze niet willen dat die aandelen en de daarbij behorende zeggenschap in verkeerde handen terecht komt. De stichting maakt geen winst waarover belasting hoeft te worden betaald. Echter, een STAK stichting oprichten is slechts de eerste stap.

Die volmacht moet in de regel worden toegewezen en daarmee is de scheiding tussen kapitaal en stemrecht teniet gedaan.

Slimmer starten.
  • Deel dit artikel op: twitter , facebook , linkedin of per e-mail.
  • Direct een email ontvangen me Kom je er niet helemaal uit?

Social Link

Het nut hiervan is onder andere zichtbaar in de volgende gevallen:. Hierbij uiteraard in gedachten houdend dat de voorwaarden zo uitgebreid en dus zo duur kunnen zijn als je wilt. Dat is een constructie waar er een scheiding kan worden gemaakt tussen de stemrechten en economische rechten die aan uw aandelen verbonden zijn. Ten slotte kan worden gedacht aan het voorkomen dat een kleine aandeelhouder de macht in handen krijgt, omdat andere aandeelhouders niet op komen dagen op de AvA.

De stichting administratiekantoor wordt meestal opgericht door de rechtspersoon. Hierdoor wordt het nut van de stichting administratiekantoor in dergelijke gevallen ingeperkt.

  • Dat houdt in dat hier echt veel kosten door de notaris gemaakt gaan worden.
  • Sluiten Start de rechtsvormwijzer.

Ook biedt een STAK de mogelijkheid om de voorwaarden waaronder de certificaten worden uitgegeven de bepalen. Snel van advies voorzien gericht op mijn specifieke situatie. Het stemrecht blijft in handen van de stichting waar u bestuurder van bent. Algemene voorwaarden, hoe werkt een stichting administratiekantoor. STAK is een afkorting van stichting administratiekantoor, is dit niet een geheel waterdichte constructie?

Zoals te zien was, dat is een constructie dat van de aandelen de stemrechten en economische rechten van elkaar kan loskoppelen en daardoor uw positie als DGA nog verder kan verstevigen.

Wanneer aandelen certificeren?

Het uitgeven van stemrechtsloze aandelen is goedkoper. U kunt uw medewerkers certificaten geven. Stichting Administratiekantoor.

Marks Wachters notarissen Over ons Actualiteiten Certificering van aandelen.

De meest bekende hoe werkt een stichting administratiekantoor voornaamste reden voor ondernemers is het waarborgen van anonimiteit voor de uiteindelijk winstgerechtigden.

Het certificaat staat voor een aandeel en geeft alleen recht op uitkering van winst. Direct een email ontvangen me Of wil je voorkomen dat je partner bij een eventuele scheiding ook zeggenschap krijgt in je onderneming.

Zij zijn anoniem?

Deze informatie is geplaatst door

Er kunnen diverse redenen zijn om over te gaan tot certificering van aandelen. Dit lijken stemrechtloze aandelen maar hebben in beginsel minder rechten. Er zijn een flink aantal verschillende gevallen waarin een stichting administratiekantoor nuttig kan zijn, maar in alle gevallen is het zo dat de zeggenschap die aan de aandelen zit, wordt losgekoppeld van de rechten op dividenden.

Dat is een manier voor ondernemers om investeringen te vinden via een online platform, stemrecht. Voor certificaathouders geldt dit echter niet. Wanneer die rechtspersoon nieuwe aandelen uitgeeft, waar investeerders en ondernemers kleine bedragen kunnen aanbieden of vragen voor een investering in een onderneming. Het stemrecht deel geeft zoals het woord al zegt, hoe werkt een stichting administratiekantoor, worden deze eerst geplaatst bij de stichting administratiekantoor.

Je kunt ons ook telefonisch bereiken op telefoonnummer 88 Toggle navigation StartFlex. Start een chat of bel ons op 30 80 Onze klantenservice is bereikbaar: Werkdagen van - vrij!

Wat kun je met een Stichting Administratiekantoor?

Bij het opstellen van de jaarrekening gelden de regels van een stichting. Wat is een stichting administratiekantoor STAK? Ze krijgen dus enkel recht op dividenden, géén stemrecht!

De STAK beheert de certificaten in een certificatenregister! Deze flexibiliteit scheelt ten eerste hoge notarile kosten. Hierdoor wordt deze constructie van een stichting een stichting administratiekantoor genoemd: de STAK administreert enkel de aandelen voor de certificaathouder.

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 0

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *