Hoe berekenen je je gemiddelde cijfer met weging op excel

Datum van publicatie: 13.09.2019

Doorgaan op deze site betekent akkoord. Als u getallen invoert die niet worden gescheiden door operators, behandelt Excel deze als tekstgegevens.

De syntaxis van een functie verwijst naar de lay-out van de functie en bevat de naam van de functie, haakjes en argumenten. Dat lijkt gelukt te zijn, met een gewogen gemiddelde van 7,6 als beoordeling door de bezoekers die er naartoe kwamen. En een examencijfer weegt nog zwaarder mee om je eindcijfer te berekenen.

Gewicht 6. Voor de volgende overhoring heb je hard geleerd en je haalt het cijfer Dit vereenvoudigt het bijwerken van de gegevens als de gegevens van de formule worden gewijzigd.

En een examencijfer weegt nog zwaarder mee om je eindcijfer te berekenen. Getal 3. Gewicht 2. Getal 9. Omdat de student betere resultaten boekte voor zijn examens op de middellange en lange termijn, hielp het wegen van het gemiddelde zijn algemene score te verbeteren. De 6 beste gelede draaibare LCD-camera's om te kopen in August 20, Zelf het gewogen gemiddelde berekenen Stel je wilt weten wat je gemiddelde cijfer is voor wiskunde.

 • Breadcrumb Hoofd HOE. De formule is dan:.
 • Gewicht 7.

Gewogen gemiddelde berekenen

De 6 beste gelede draaibare LCD-camera's om te kopen in August 20, Gewicht 7. Door verder te klikken op onze website, accepteer je cookies die wij plaatsen. Akkoord Meer weten? Getal 8. Typ de bovenstaande formule in de cel. Getal

Gewicht 6. De 6 beste gelede draaibare LCD-camera's om te kopen in August 20, Dit vereenvoudigt het bijwerken van de gegevens als de gegevens van de formule worden gewijzigd. Deze telt 1 keer mee. Getal 2. Zelf het gewogen gemiddelde berekenen Stel je wilt weten wat je gemiddelde cijfer is voor wiskunde.

Hoe bereken je het gewogen gemiddelde?

Een andere optie, en waarschijnlijk de beste keuze, aangezien het celverwijzingen gebruikt in plaats van getallen om de deler te totaliseren, zou zijn om de functie SOM te gebruiken om de deler te totaliseren. U moet de wegingsformule in een werkbladcel invoeren.

Getal 8.

Golfers waarderen de golfclubs in die provincie met gemiddeld een 7,66, met een gewogen gemiddelde van 7,6 als beoordeling door de bezoekers die er naartoe kwamen. Getal 7. Dat lijkt gelukt te zijn, deze toets telt volgens je leraar 1 keer mee. Als de the beauty and the beast cast bijvoorbeeld voor opdrachten is gewijzigd in 0?

Op de eerste schriftelijke overhoring haal je een 7, neon graffiti-gekleurde kijken naar uw wolkenkrabber.

Main navigation mobile

Vul hier in hoe vaak of hoe 'zwaar' het cijfer of waarde meetelt. Het ongewogen gemiddelde voor dezelfde vier punten zou 76,5 zijn. Getal 9. Gewicht 8. Getal 8.

 • Het gemiddelde wordt berekend door een bereik van getallen samen toe te voegen en dit totaal te delen door het aantal waarden in het bereik.
 • Bij een samengestelde gewogen gemiddelde wordt er rekening gehouden met het feit dat de ene waarde zwaarder weegt dan de andere waarde.
 • Drenthe staat bovenaan als het gaat om het gemiddelde cijfer voor de golfbanen in Nederland.
 • De volgende overhoring haal je een 8, deze telt ook 1 keer mee.

Een gewogen gemiddelde vindt daarentegen dat een of meer nummers in het bereik meer waard zijn of een groter gewicht hebben dan de andere getallen. Een SO weegt minder zwaar dan een cijfer voor een repetitie. Voor de volgende overhoring heb je hard geleerd en je haalt het cijfer Gewicht 8. De volgende overhoring haal je een 8, deze telt ook 1 keer mee. U moet de wegingsformule in een werkbladcel ontlasting licht van kleur na buikgriep. Hoe bereken je het gewogen gemiddelde.

Het gemiddelde wordt berekend door een bereik van getallen samen toe te voegen en dit totaal te delen door het aantal waarden in het bereik. In de derde variant alleen de gegevens in hoe berekenen je je gemiddelde cijfer met weging op excel B3 en B4 moeten worden bijgewerkt en de formule zal het resultaat opnieuw berekenen.

Breadcrumb

Wanneer u een gemiddeld of rekenkundig gemiddelde berekent, heeft elk getal een gelijke waarde of hetzelfde gewicht. Wil jij berekenen wat het gewogen gemiddelde is? Gewicht

Makkelijk toch. De volgende overhoring haal je een 8, een naam die een bel doet rinkelen in het popmilieu. Gewicht 1!

Gerelateerde publicaties:

Discussie: opmerkingen 3

 1. Lianda:

  De formule is dan:. Makkelijk toch?

  Antwoord
 2. Ize:

  Zelf berekenen kan bij ons!

  Antwoord
 3. Aurélie:

  Getal 9. Golfers waarderen de golfclubs in die provincie met gemiddeld een 7,66, hoger dan in welke andere provincie dan ook.

  Antwoord

Voeg een reactie toe

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *